Conversie

Uit ArchiefWiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Inhoud

Omschrijving

Archiefterminologie voor Nederland en Vlaanderen (2003)

Conversie is

Het overzetten van digitale documenten naar andere programmatuur met behulp van standaardprogrammatuur onder behoud van authenticiteit.

Toelichting
* Conversie wordt gewoonlijk toegepast bij vervanging van computerprogrammatuur en apparatuur door nieuwere versies en bij uitwisseling van documenten tussen digitale systemen die in beginsel automatisch kunnen communiceren.
Gerelateerde termen
* Document, Authenticiteit
Referentie
* ANV, lemma 162

Remano (2004)

Activiteit binnen preserveren. Conversie is het overzetten van het ene medium naar het andere of van het ene formaat naar het andere, bijvoorbeeld digitaal document


Gerelateerde termen
* preservering, digitaal document, digitaliseren
Referentie
* Remano

NEN-ISO 15489

Proces van omzetten van archiefbescheiden van het ene medium naar het andere of van het ene formaat naar het andere.Referentie
* NEN-ISO 15489

Internationale terminologie

Relatie(s)

Verwijzing(en)

Illustratie(s)

Oude terminologie


Omschrijving

Archiefterminologie

Archiefterminologie voor Nederland en Vlaanderen (2003)

Conversie is het

Het overzetten van digitale documenten naar andere programmatuur met behulp van standaardprogrammatuur onder behoud van authenticiteit.

Toelichting

  • Conversie wordt gewoonlijk toegepast bij vervanging van computerprogrammatuur en apparatuur door nieuwere versies en bij uitwisseling van documenten tussen digitale systemen die in beginsel automatisch kunnen communiceren.

Bron

  • ANV, lemma 162.

NEN-ISO 15489

Proces van omzetten van archiefbescheiden van het ene medium naar het andere of van het ene formaat naar het andere.

"Bron"

Remano

Activiteit binnen preserveren. Conversie is het overzetten van het ene medium naar het andere of van het ene formaat naar het andere, bijvoorbeeld digitale documenten naar een nieuwe versie van de software waarin ze zijn vervaardigd of digitaliseren van papieren documenten.

Bron

NEN2082

Proces van omzetten van digitale bestanden van het ene medium naar het andere of van het ene bestandsformaat naar het andere.

Bron

Toelichting

  • Bijvoorbeeld: van tekstbestand (bijv. Word) naar PDF-A, van TIFF naar JPEG, van ASCII naar Unicode of een inkapseling van PDF-A in een XML-wrapper.

Relaties

Externe verwijzingen

Voorbeeld

Feiten over ConversieRDF-feed
Term Bron OmschrijvingConversie is Het overzetten van digitale documenten naar andere programmatuur met behulp van standaardprogrammatuur onder behoud van authenticiteit., Activiteit binnen preserveren. Conversie is het overzetten van het ene medium naar het andere of van het ene formaat naar het andere, bijvoorbeeld digitaal document en Proces van omzetten van archiefbescheiden van het ene medium naar het andere of van het ene formaat naar het andere.
Term Bron ReferentieANV, lemma 162, Remano en NEN-ISO 15489
Term Bron RelatieDocument  +, Authenticiteit  +, Preservering  +, Digitaal document  + en Digitaliseren  +
Term Bron TitelArchiefterminologie voor Nederland en Vlaanderen (2003), Remano (2004) en NEN-ISO 15489
Term Bron ToelichtingConversie wordt gewoonlijk toegepast bij vervanging van computerprogrammatuur en apparatuur door nieuwere versies en bij uitwisseling van documenten tussen digitale systemen die in beginsel automatisch kunnen communiceren.
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen