ArchiefWiki:Info

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
ArchiefWiki.org ging op 8 november 2007 van start als een initiatief van de [http://archief20.ning.com werkgroep Archief 2.0]. Het was het tweede grote initiatief van Archief 2.0 nadat exact een maand eerder het Manifest voor de Archivaris 2.0 gelanceerd werd.  
+
Het project ArchiefWiki.org ging op 8 november 2007 van start als een initiatief van de [http://archief20.ning.com community Archief 2.0]. Het was het tweede grote initiatief van Archief 2.0 nadat exact een maand eerder het [http://archief20.ning.com/notes/index/show?noteKey=Manifest_voor_de_Archivaris_2.0 Manifest voor de Archivaris 2.0] gelanceerd werd.  
  
De initiële ArchiefWiki-werkgroep bestond uit:
+
De initiële ArchiefWiki-werkgroep bestond uit:  
  
* [[Gebruiker:TomCobbaert|Tom Cobbaert]]
+
*[[Gebruiker:Luud|Luud de Brouwer]]  
* [[Gebruiker:Luud|Luud de Brouwer]]
+
*[[Gebruiker:TomCobbaert|Tom Cobbaert]]  
* [[Gebruiker:Chido|Chido Houbraken]]
+
*[[Gebruiker:Chido|Chido Houbraken]]  
* [[Gebruiker:Ingmario|Ingmar Koch]]
+
*[[Gebruiker:Ingmario|Ingmar Koch]]  
* [[Gebruiker:Christian.van.der.ven|Christian van der Ven]]
+
*[[Gebruiker:Christian.van.der.ven|Christian van der Ven]]
  
De wiki kreeg in november 2007 ook éénmalig de financiële steun van [http://www.archiefforum.org Het Archiefforum voor Nederland en Vlaanderen].
+
De werkgroep kreeg eind november 2007 de éénmalige financiële steun van [http://www.archiefforum.org Het Archiefforum voor Nederland en Vlaanderen] voor de technische ontwikkeling van de wiki. Het wiki-project werd in maart 2008 wegens auteursrechtelijke problemen met de [http://www.archiefpublicaties.nl/ Stichting Archiefpublicaties] (S@P) op een zijspoor gezet tot deze uitgeklaard werden. Ondertussen werden wel een aantal presentaties gegeven over de ArchiefWiki, onder meer op de [http://www.slideshare.net/FAAD/archief-20-in-de-praktijk-de-archiefwiki-tom-cobbaert FAAD-Studiedag: Internet tools voor de archivaris]&nbsp; (Brussel, 1 maart 2008) en de [http://www.slideshare.net/TomCobbaert/to-tweet-or-not-to-tweet-presentation Studiedag Archief 2.0: Over verandering gesproken...] ('s Hertogenbosch, 27 oktober 2008). <br>

Versie van 14 apr 2009 om 12:22

Het project ArchiefWiki.org ging op 8 november 2007 van start als een initiatief van de community Archief 2.0. Het was het tweede grote initiatief van Archief 2.0 nadat exact een maand eerder het Manifest voor de Archivaris 2.0 gelanceerd werd.

De initiële ArchiefWiki-werkgroep bestond uit:

De werkgroep kreeg eind november 2007 de éénmalige financiële steun van Het Archiefforum voor Nederland en Vlaanderen voor de technische ontwikkeling van de wiki. Het wiki-project werd in maart 2008 wegens auteursrechtelijke problemen met de Stichting Archiefpublicaties (S@P) op een zijspoor gezet tot deze uitgeklaard werden. Ondertussen werden wel een aantal presentaties gegeven over de ArchiefWiki, onder meer op de FAAD-Studiedag: Internet tools voor de archivaris  (Brussel, 1 maart 2008) en de Studiedag Archief 2.0: Over verandering gesproken... ('s Hertogenbosch, 27 oktober 2008).

Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Navigatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen